Attityd!!

Vill be om ursäkt för mitt sena blogg inlägg.  Sjukdom och studier är orsaken till förseningen.


Min historia fortsätter….  Kände mig som en världsmästare efter matchen mot Norrköpning. Och jag började utveckla en attityd som inte var att leka med. Under denna period i mitt liv, var jag väldigt osäker som person. Jag började med att titta på olika spelare och såg hur mycket ”SWAGGER”( jag är störst, bäst och vackrast attityd) de killarna hade. Får dom prata och härja på plan, så får väl jag göra det med!!!  Jag började ta med mig en hårborste och borsta håret innan jag ut på planen(hahahaha, helt galet juh) . Var divig som fan, fast jag inte hade en aning om vad jag höll på mig. Jag kunde inte blocka på springspel, vissa bollar var för dåliga enligt mig, de bollarna sprang jag inte efter(hade hur mycket luft som helst i mig!!!) När jag tänker tillbaka på mitt uppförande under denna säsong, hade jag ett stort behov att bli accepterad, få bekräftelse och hitta mig själv. Var en väldigt jobbig typ (är väl det fortfarande), men som sagt gick igenom en jobbig period i mitt liv.


Träningen i söndags


Finns inte så mycket att säga om träningen, vi var 12 killar som tränade. Vi gjorde det bästa utefter förutsättningarna. Grabbarna verkar inte fatta att vi som lag har väldigt stor potential, men för att vi skall nå upp till den, måste MAN TRÄNA TILLSAMMANS!!!  Det verkar som vi kommer att få in en ny coach till laget. (berättar mera, när alla papper är påskrivna).  Har inte så mycket mer att skriva om i söndags.


Nästa inlägg kommer nästa vecka, skall ut och äta med familjen ikväll (mamma har fyllt år), så jag kommer inte att träna ikväll.


Men kom ihåg att allt som händer i vårat lag, handlar om kärlek och respekt!!!

 


HIT HARD!!


#24


"Bosse"

 

Andra matchen jag spelade var mot Norrköpning på borta plan. Det var första gången jag fick uppleva ett matcharrangemang i am fotboll. De hade ordnat med grillning innan match, dom hade snygga cheerleaders (Tror jag iaf) och dom körde både den Svenska och Am nationalsångerna. Det var grym känsla att få gå ut och spela sedan. Det var under denna match som jag gjorde mina två första cather av bollen. Blev dock ingen touchdown ( Det skulle komma mycket senare i kärraren) . Men jag fick grymt fina blåmärken. Vi förlorade dock matchen, men för mig var detta var det en stor personlig vinst. Kom ihåg känslan jag fick när min dåvarande tränare berömde mig, Jag kände mig som en kung. I skolan dagen efter,  tog  jag på mig en t-shirt som en storlek för liten, ville att folk skulle få se mina grymma blåmärken. (hahaha, vadå söka bekräftelse??).  Jag hade tagit ett stort steg i min personliga utveckling.


Träningen i onsdags.


Folk har svårt att dyka upp på onsdagar, men har folk börjat höra av sig och berätta varför de inte kan träna. ( Vi tar små steg framåt). Det var 12 warriors som tränade. Arg-galen Svenne höll i träningen. Han drillade oss på klassiskt militant maner! Efter den intinsiva fysen, så sprang vi och fångade boll. Stämmingen var på topp och våran Center J.S fångade alla bollar, så han kunde kalla sig själv för Mr 100%! Bra jobbat  J.S! Sen spelade vi lite match, skönt att få kunna avsluta en hård träning med lite soft match spel. Det fanns en kille som höjde sig över mängden i onsdags, enligt mig iaf. Han heter ”Bosse”. ”Bosse är ny inför denna säsong, han har spelat i landslaget i Baseboll. Han verkligen börjat att greppa sin position som saftie, han läste spelen, blev översprungen och han tacklade folk.  Hans utveckling har bara gått framåt, Jag tror verkligen att ”Bosse” kommer ha en topp säsong i år.  Ser verkligen fram emot att se vem som kommer höja sig själv härnäst.


Men kom ihåg, att ALLT i vårt lag handlar om KÄRLEK och RESPEKT!

 

HIT HARD!

#24


GRYM TRÄNING!!

Då var det dags för min första match i am fotboll, det var med staplade ben jag gick denna morgon (var sjukt nervös).  Califas kom och hämtade mig, vi åkte hem till honom och tittade på en gammal NFL greatest hits film, för att tagga till inför matchen. Blev helt galen när jag såg filmen, dessa grymma atleter var helt fantastiska!! Jag tänkte, kan dom så kan jag. Efter filmen så åkte vi till laget samlingslokal. Där gick vi genom taktik hur vi skulle genomföra matchen. Sen fick vi våra match tröjor, mitt första nummer blev #81. Trodde det var Jerry  Rice nummer (Hans nummer var 80). Sen åkte vi till Årby IP där vi skulle spela denna match. Vi mötte Avesta, kommer inte ihåg så mycket, mer än att jag kände mig väldigt förvirrad, när våran Q.B sa vilket spel vi skulle köra. Vet vi vann matchen fick inga passar. Vi sprang mest hela tiden. Men känslan efteråt var ändå helt oslagbar, jag var del av en grupp och jag hade äntligen hittat en sport som jag aldrig skulle sluta hålla på med!!!


Träningen igår:

Vi var 20st som krigade igår. Våran HC (Headcoach) var sjuk och våran Defcoach är på semester. Så Våran egna Elton Johhni , Galen svenne och Coach Nisse stryde upp träningen. Vi hade ett fyspass på 20 min som Galen Svenne höll i. Alla kämpade igenom detta pass, Vill påstå att ALLA gav allt dom hade!!  Sen delade vi oss i grupper Coach Nisse tog hand om linjen(Det var 7st linje killar nere igår!!) Galen svenne körde med oss linebackers och safties, medans Elton Johonni  tog hand om offence och Cornerbacks. Det var högt tempo, grym intensitet under övningarna. Det märks att grabbarna börjar visa fram fötterna om vilka som skall starta i år. (Så nice att se detta). Sen spelade vi match, Offence under ledning av Elton Johonni, gjorde många bra spel (dom hade många nya på linjen). Man såg glädjen  i deras ögon.  Dom körde spel som passade deras nivå perfekt. ( Detta är något för våran HC att tänka över, när offence playbook kommer ut! Gör den enkel, snälla!!!!).  För defence del gick också mycket bra, vi börjar att hitta tajmingen i tacklingar, ställer upp oss rätt från början, vi reagerar mycket snabbare. För min egen del fick jag min första SACK ( när man tacklar Q.B innan han har fått i väg bollen), sån jävla skön känsla!! Hoppas på få mera av sådana i år på match.  Efter träningen frågade jag våran backup QB, hur han hade haft det han svarade: FAN,VA KUL JAG HAR HAFT DET!! Denna träning fanns det ingen som höjde sig över mängden, utan hela laget körde stenhårt! Det är så underbart att träna när vi är mycket folk nere. Så grabbar se till fortsätta komma ner nu, för energin och stämningen är på topp!!


Men kom ihåg, allt i vårat lag handlar om kärlek och respekt!!!


HIT HARD!

#24


Inget läger!

För att fortsätta min story om hur jag började spela. Så har vi kommit fram till min första träning. Klubben jag skulle spela för hette T-Town Tigers. Den här klubben bildades 1989 (tror jag iaf) och den hade sin storhetstid under åren 93-94, då man vann svenska cupen två gånger. När man kom ner tog "Califas" hand om mig direkt, han presentarade mig för dom som var nere och tränade, jag  kände DIREKT samhörighet i denna grupp. Började träna som WR, tog min första vacklande steg ut på planen, jag var sjukt nervös.. kommer inte i håg om jag fångade min första pass eller inte ( men jag tror inte att jag gjorde det).. Efter två träniongar, hade jag bestämt mig. Denna sport skulle jag fortsätta med. Några veckor efter jag hade börjat, så hade klubben ett spelaröte.. Det handlade om hur säsongen skulle se ut. kom i håg att jag frågade den dåvarande coachen,om hur länge jag skulle träna för att ta en plats i laget. Han sa till mig att jag skulle få börja direkt... Sheet tänkte jag, fan va cooolt!!!

TRÄNINGEN IGÅR!!
Vi var sammanlagt 18 pers nere igår, det är bra för att vara en onsdag, Vi hade en hel del linjefolk som tränade. Det var mycket trevlig att se. Hade planerat ett träningläger i första helgen i april, nere i Kristianstad.. Men det blev inget av det. Väldigt tråkigt tycker jag, sitter i skrivande stund och funderar på värför det inte blev något. Har dock en teori om att dom flesta killar i laget är väldigt hemmatrygga,dvs att lämna tuna kan vara väldigt farligt.. Men som sagt,det är bara en teori JAG har iaf.. Kanske ska ordna något läger på hemmaplan i stället, få se grabbarna är sugna på det i stället (Jag hoppas det). Är nämligen övertygad om att för att få ihop lagsammanhållningen, så måste vi göra något tillsammans som ett lag.
Åter till träningen,  i går gjorde en MYCKET bra lirare comeback för oss. Jag kallar han för "klumpen". Klumpen är urstark och snabb som FAN på den defensivalinjen, så han kommer att bli ett tillskott helt klart. Välkommen tillbaka "klumpen", du har varit saknad mannen!!
Våran Headcoach var sjuk, så våran Def coach Mr How och förstakapenten Mr "Sweet money maker" a.k.a Galen svenne höll i träningen. Jag själv kände  att jag börjar bli sjuk, så jag kämpade på av det jag orkade. Det var en fys som gick i militärenstecken (Galen svenne saknar sin tid som FN-soldat någonstans i världen, Så det går ut över oss)! Det kändes mkt bra, grabbarna har börjat att kämpa mer och mer nu. Efter fysen så, körde vi lite övningar, För min egen del så gick det helt oki. Har dock MYCKET kvar att jobba på, men det börjar losnna mer och mer nu. (skönt som fan känns det). efter övniungarna så körde vi "match". Galen svenne brukar spela med mig på defence, spelade nu Q.B. Själv härjade i början på defence, men sen när våran TE skade foten så fick jag hoppa in på offence. Kändes helt oi, men vill hellre spela på def! Men den kille som utmärkte sig mest igår var Mr Face (han kallas så för killen har ett stenansikte)! Face spelade Rb igår, han väldigt stabil ut, han sprang över folk, fångade boll. Han krigade som fan igår. Bra jobbat face.. Keep it up nu oki!!!!!

Men kom ihåg, att allt i vårat lag handlar om kärlek och respekt!!

HIT HARD!!!

#24

Motiverande samtal!!!

Om ni undrade vilket lag jag fastnade för när jag tittade på Tv3, så var det inga mindre än SF-49ers.Spelarna hette Joe Montana  #16(En av dom bästa q.b´s som har beträtt en am fotbollsplan) och Jerry Rice #80 (Den BÄSTA WR som någonsin utövat denna sport!!!).


Men nu forsätter min historia om hur jag inledde mitt förhållande till denna sport. Nu hoppar vi några år framåt,  Jag gick andra året på gymnasiet( Barn och fritid programmet) hade praktik på en skola. En morgon så parkerade jag min cykel och såg en STOR kille, som var rakad på skallen,hade kamo byxor, kängor m stålhetta och en AIK keps på sig. Han sa : Tja, läget? Jag svarade :Hej!,  samtidigt som jag tänkte finns det skinnheads som jobbar på denna skola??? Senare samma dag, så hamnade jag på samma avd som denna kille, så jag tänkte att jag skulle syna den här jävlen.. Så vi började prata om allt möjligt, sen kom vi in sport, då tänkte jag. Nu har jag chansen att visa alla att denna man e en jävla rasist.. Så jag säger: Svarta idrottsmän framför allt i USA är grymma!!  Killen tittar på mig o svarar: Ja, dom e mkt bättre än dom vita iaf!! Mitt haksläpp var totalt!! Den här mannen var juh ingen rasist, inte alls.. Tänk va fel man kan ha..Det visade sig att han spelade am fotboll, han hade tagit brons junior vm för sverige. Han övertalade mig att komma och titta på en träning, sagt och gjort. Mannen jag pratar om heter  Peter ”califas” Löwenborg och är av dom bästa som har spelat denna sport i våran stad!! ( denna man älsakr filmen blood in, blood out)

 

Träningen igår!!

Vi var ca 16 st som krigade på, tror det var 4st killar som tiddade på. Många sjuka, en del hade trasiga bilar. En sak fattar jag inte, alla killar bor i stan, även fast bilen är trasig.. varför ringer man ingen lagkompis, så man kan få skjuts till träningen?? Helt ärligt, detta måste ändras på!! Alla i laget har ett ansvar att ta sig till träningen. Jag köper att man e sjuk, jobb och fam, men om bilen e trasig??? Va fan, SKÄRPNING NU!!!!!

Efter en kort men väldigt intensiv fys pass, så körde vi lite ind grupper. Vi avslutade med match spel. Vi körd 8:a mot 8:a. Det var en härlig energi, alla kämpade och slet. Men det fanns en kille igår som stack ut från mängden. Det var våran syrianska telefonförsäljare.. Han ägde på den def linjen!!! Bra krigat bror!!! Men för mig gick det inge bra, jag missade enkla tacklingar, läser spelat för sakta med andra ord jag hade ingen bra träning. Fick senare ett samtal om att jag inte var starting på min position som det såg ut nu iaf… Detta motiverar mig bara till att jobba hårdare, För jag tänker INTE sitta på bänk i år!!!

Men kom ihåg att allt i vårat lag,handlar om kärlek och respekt!


Hit hard!!

#24


13 starka man!

Min första kontakt med am fotboll, var när jag var 11 år. Hade nyss flyttat till e-town, från en litet samhälle som hetter Krokom (ligger i Jämtlland). Satt uppe en söndags morgon och tittade på Tv3. Såg på Mr P-A Gullö, med sina grymma kungliga hängslen och flyga och Theo (Ja vet inte riktigt, vad man ska kalla honom för något, mer än att han bröt på engelska) Blanco presentera denna sport..  Programmet började med en higlight reel från veckan som hade gått!!

Dom började med att visa ett lag som hade vinröda tröjor guldbyxor och guldhjälm på sig. Deras Q.B  #16passade en långboll till derar WR #80 för en typ kanske 60-70 yrds... Ja satt med värsta haksläppet, o tänkte denna sport skulle ja vilja testa på....

Träningen igår..

Vi var 13 starka man som körde på, det var många sjuka och jobbade. Vi hade stenhård fys i 90 min!
Under denna träning, så skedde det något, som jag har gått o längtat efter.. Grabbarna på började självmant puchsa varandra... Det var som att vara på en konsert med KISS (världens bästa band enlig mig), helt underbart. Detta är en början på våran lagkänsla som ska vara med oss under hela säsången. Detta år kan bli riktigt bra!
Var mycket stolt och glad över mina lagkompisar igår!!

Men kom ihåg att allt i vårat lag, handlar om kärlek och respekt!

Hit Hard!!
#24

Hit hard!!


Första inlägget.

Vete fan, hur jag ska börja!

Mitt namn är J och är lagkapten för ett Am. Fotbollslag i Mellansverige. Jag själv blev kär i denna sport för 13 år sedan, det är en kärleks affär som ALDRIG kommer att ta slut!!!  Tack vare denna sport så han man fått det stora nöjet att få träffa så härliga och roliga människor!

Denna blogg kommer handla om mina tankar och känslor kring mitt lag och dom olika situationer vi kommer att möta under denna säsong . 

För ni skall veta detta, i vårat lag handlar det om kärlek och respekt!!

Hit hard!

#24


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0